INVINGE FRIGUL CU UN ALT FEL DE FRIG

Fortifiază-ţi organismul in timpul iernii şi invinge frigul cu un alt fel de frig, in cabinele criosaunelor CrioBio, in care se efectuează proceduri de aerocrioterapie la -180C. Criosauna nu previne şi nici nu tratează gripa sau răceala, dar iti intareşte organismul astfel incat acesta luptă singur impotriva virusilor, racelilor şi oboselii. Aerocrioterapia imbunatateste performantele sistemului imunitar, reduce stresul şi remediaza tulburarile de somn.

Stilul de viaţă nesanatos, stresul, alimentaţia necorespunzătoare iţi scad imunitatea, iar corpul nu mai poate lupta cu temperaturile scăzute din timpul iernii, pe care le resimţi din plin. Ai nevoie de o revigorare generală a organismului şi de intarirea sistemului imunitar. Cum incă din antichitate frigul a fost folosit pentru efectele sale antiinflamatorii şi analgezice, pentru stimularea metabolismului, intărirea sistemului imunitar şi pentru tratarea leziunilor, şi tu poţi folosi acum frigul in avantajul tău. Progresul tehnologiei, iţi pune la dispoziţie temperaturi controlate, de pană la -180C, in cabinele criosaunelor (proceduri de aerocrioterapie), pentru ca tu sa beneficiezi din plin de beneficiile oferite.

Aerocrioterapia este o metodă ce constă in răcirea simultană a intregii suprafeţe a corpului uman, in mediu gazos, la o temperatură foarte scăzută (-120s pană la -180sC). Această terapie este parte a medicinii integrative şi este destinată corectării tulburărilor funcţionale şi astfel, prelungirii vieţii. Aerocrioterapia determină un lanţ de reacţii de apărare, dar fără a suprastimula mecanismele de termoreglare ale organismului. Răspunsul terapeutic apare prin mai multe mecanisme: stimularea sistemului adrenal, stimularea funcţiei lobului anterior al hipofizei, intervenţia sistemului neuropeptidelor şi formării endorfinelor endogene. Mecanismele sanogenice ale aerocrioterapiei se bazează pe efectele anestezice, antiinflamatorii şi spasmolitice a spus Dr. Raluca Ţugui, medic specialist recuperare, medicină fizică şi balneologie, in cadrul clinicii Bio Terra Med.

Organismul uman este extrem de complex şi are o capacitate de autovindecare extraordinară. In momentul in care este agresat cu un şoc termic el răspunde pe măsură şi activează toate resursele pe care le are la dispoziţie pentru a asigura supravieţuirea, inclusiv intărirea, fortifierea şi pregătirea organismului pentru iarnă, prin călirea lui. In acel moment se produce o comunicare extrem de rapidă intre receptorii din piele şi hipotalamus care primeşte instantaneu informaţii despre agresiunea termică care s-a produs asupra organismului. Sunt alertate şi puse in funcţiune mecanismele proprii organismului pentru a menţine constanţi parametrii de termoreglare.

Deşi poate părea incredibil, organismul nu ingheaţă la aceste temperaturi. In primul rand, pentru că timpul petrecut in criosaună este foarte scurt (120-180 secunde), in al doilea rand, pentru că temperaturile scăzute sunt obţinute gradual, in mod controlat. Sunt eliberaţi vapori de azot lichid pentru 2-3 secunde, apoi urmează o pauză de 40-60 secunde, in care organismul cedează căldură şi se adaptează cu noua temperatură. Acest ciclu se repetă de căteva ori pană la terminarea celor 180 de secunde. Temperatura internă a organismului nu este afectată, doar temperatura pielii scade pană la 0C. In plus, frigul din criosaună este uscat, nu este acelaşi frig pe care il simţim in timpul iernilor geroase, cu acele senzaţii de inţepături. Temperatura in timpul procedurilor in criosaună este obţinută prin evaporarea azotului lichid, care devine gazos (nu este toxic, el găsindu-se in aerul respirat in proporţie de 78%). Temperatura obţinută nu se asociază cu umiditate, ceea ce face ca procedura să fie suportabilă pentru organism.

După o serie de proceduri de aerocrioterapie, faci faţă mult mai uşor temperaturilor scăzute de afară.
Aerocrioterapia, practicată in cabinele criosaunelor, activează toate resursele fiziologice ale organismului, declanşand regenerarea acestuia din interior, pe cale naturală. Aceasta stimulează sistemul imunitar şi pe cel endocrin, oferind organismulului echilibrul hormonal de care are nevoie. In plus, creşte capacitatea de efort fizic şi intelectual, ajută la scăderea greutăţii corporale, reintinereşte pielea, creşte libidoul şi diminuează consecinţele stresului zilnic. Aerocrioterapia are aplicaţii multiple, de la estetică şi wellness (se ard pană la 1000 kcal/procedură) pană la medicină sportivă (reglarea tonusului muscular, refacerea după efort sau accidentări), ameliorarea și tratarea diverselor afecţiuni, intr-un timp scurt.